Anya a vízen jár

kilike/ mindennapok/család/ 1 comments

Nap mint nap átcsapnak a hullámok a fejem felett.

A hajó már messze eltávolodott a parttól… Márciusban esik a hó és Lencsi már megint nem alussza át az éjszakákat. Az a biztos, hogy semmi sem biztos.

…és hullámok között hánykolódott… Olyan kevés időm van, biztos jól döntöttem, ha most ezt vagy azt csinálom? A legdrágább kincseim mennek sokszor az agyamra…

…mert ellenszél volt. Egy gyerek a hátamon, egy a szoknyámat rángatja, ketten összevesztek, hogy melyikük legórobotja az erősebb, az ötödik épp most egyengeti el a lisztet a konyha padlóján, a hatodiknak a matekot próbálom magyarázni, miközben vacsorát készítek, de már indulni kéne a hetedikért.

Egyszer csak látom, hogy jön felém valaki. Békésen közeledik a nappalin keresztül, a civakodó kicsik elcsöndesedve néznek föl rá, meztelen talpát nem szúrják a legódarabkák.

“Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!”

Jézus? Itt?

“Uram, ha te vagy, parancsold meg, hogy… mit is? Hogy kedvesen meg tudjam mutatni, hogyan kell összesöpörni a lisztet, hogy igazság helyett békét teremtsek a veszekedők között, hogy kitartóan szeressek, hogy szétosszam magam, mint Te az öt halat és a két kenyeret, de előbb Te legyél az én öt kenyerem és két halam!

“Hát tedd!

Két gyerek szépen összesöpör, persze nem úgy, ahogy én csinálnám, de most ezen is túl tudok lépni. A legósok megegyeznek, hogy az egyik robot erősebb, de a másik gyorsabb, és különben is egy csapatban vannak és Apa befut, hogy összeszedje a hetediket. Lencsi elalszik a hátamon, de persze minden alkalommal fölébred, amint letenném, és a kicsik most már a hintán veszekednek, én pedig mindjárt sikítok.

“Uram, ments meg! … Látod, itt vagy, és mégse megy!”

Jézus azonnal kinyújtotta a kezét. Megragadott és azt mondta:

“Kicsinyhitű, miért kételkedtél?” És … elült a szél. 

(Mt 14:22-33)

1 Comment

  1. Köszönöm! Olyan volt olvasni, mintha az én mai napomat írtad volna le, csakhogy én épp elsüllyedtem szerintem… de azért jó így estére rendeződni és holnap újat kezdeni, mindig azzal vigasztalom magam, hogy nem lehet minden nap egyformán jó, vannak egyszerűen vacak, rossz napok, ha azok nem lennének, akkor mit nevezhetnénk “jó” napnak? Anna

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*